torsdag 6. oktober 2011

Trappetrinn på trappetrinn

I mer eller mindre hele sommer har jeg hatt et trappeprosjekt. Nå er den ENDELIG ferdig!! 

Jeg pusset den ned trinnene og beiset dem tre strøk med fargen Fjære. Jeg håpte jeg slapp å lakke siden trappa blir så glatt da men det gjorde jeg ikke. Jeg ble rådet til å bruke vannbasert gulvlakk siden den ikke gir så glatt finish som den oljebaserte gjør. Jeg pusset heller ikke mellom strøkene som jeg vanligvis gjør når jeg maler.  Selv etter tre strøk med lakk var trappa fortsatt litt ru, men i og med at den er forholdsvis bratt og smal tok jeg et fjerde strøk med lakk. I det blandet jeg antiskli-pulver; en genial oppfinnelse. Nå er trappa ikke glatt i det hele tatt og pulveret synes ikke. Lett å vaske er den også! Sidene er malt i eggehvit, samme farge som veggene. 
     


Jeg sydde en liftgardin til vinduet som vi har murt igjen på utsiden da vi lagde den nye uteplassen. Stoffet er fra Stoff og Stil. Gelenderet er drivved fra Treungen som ikke er porøs og "råtten". Denne stolpen var derimot veldig glatt og behagelig å ta på, så her er det ingen som får flis. Den matcher dessuten tømmerveggen som er i bunnen av trappa. (Du kan tro min kjære var fornøyd da vi var på GÅtur i Treungen og jeg fant en stokk på 4,5meter som jeg SKULLE ha med hjem... Han forbarmet seg heldigvis over meg til slutt og hjalp meg å bære).Velkommen ned! Bratt, men ikke glatt :)

         Før...                                                             Underveis...

Før hadde vi en vegg tett inntil trappa. Da vi pusset opp i fjor fjernet vi veggen men trappa gjorde vi ingenting med. Den brunoransje trappa passet IKKE inn, men nå er den lys og nøytral og mor i huset er veldig fornøyd med både resultatet og egen innsats!
(Dette prosjektet anbefales forresten ikke.. Det tok nesten en time å pusse ned hvert trappetrinn og deretter måtte jeg beregne enda en time å vaske huset oppe og nede for støv... Så måtte jeg beise annenhvert trinn 7 strøk (14 dager) slik at vi kunne bruke den, før jeg malte sidene 3 strøk med hvitmaling).

7 kommentarer:

Vivian sa...

Tenker det var mye arbeid ja, men så utrolig flott det ble!!

antiskli pulver må jo være genialt:)
Jeg har ei trapp som skriker etter maling og sikkert pussing også...

Ha en fin kveld. Klem Vivian

Unknown sa...

Så flott det ble!!
Rekkverket var tøfft;)

Hmmm, antisklipulver skulle vært noe her, jeg skled noe veldig i trappen her om dagen, og brakk fingeren til min redningsmann (kjæresten) og fikk meg et stooort blåmerke ja;)

Klem line

Ingvild sa...

Det blei kjemeflott! Og takk for tips om antiskli pulver! Men enig i at jobben høres ut som et lite mareritt! Likte rekkverket også, og tror nok jeg hadde hatt problemer med å overtyale mannen til å ta det med hjem, også!

Nina Eivindsen Hansen sa...

Lekkert!Du kan det, virkelig!

klem

Marit Johanne sa...

Så lekkert med det gelenderet! Og det antisklipulveret høres smart ut. Vi har også litt bratt trapp. Men tar nok ikke den store pussejobben du har gjort, tenkte kanskje å ta et nytt topplag med slikt pulver.

Fru Fjeldhammer sa...

Å veldig fint, kult og kreativt!

Kathrine sa...

Så flott trappa ble! Jeg har en drøm om at den gruuusomme trappa vår skal få seg et vers...men den bør nok skiftes HELT ut... ;)

Kathrine

Legg inn en kommentar