fredag 9. desember 2011

Kalender

I år gjorde jeg det enkelt med tanke på kalender og innpakning. Jeg kjøpte japansk washi tape fra USA tidligere i høst til diverse bruk, men for noen uker siden var jeg på Riips i Grimstad og der hadde de den samme tapen :) Dermed ble kaledergavene dekorert med tape og prinsessas gaver fikk selvfølgelig rosa tape. Alt hun ønsker seg til jul er forresten en rosa gave :) 
Mamma har alltid vært veldig flink med pakkekalender og jeg var godt oppi tenårene da vi sluttet med det hjemme. I år får barna annenhver dag og jeg merker at jeg nesten får litt dårlig samvittighet for det, at jeg har "kastet inn håndkleet" allerede.. . Men, de takler det kjempefint og blir veldig glade på den andres vegne så det er bra! De får ikke viskelær o.l. for av erfaring så bare forsvinner de. Badeleker, julepynt, hårspenner, votter, lommelykter o.l. fra Spania preger årets gaver.
Etter snart to år med blogging har jeg nå fått den første kommentaren som ikke er superhyggelig. Det sier masse om dere faste lesere, -tusen takk for varmende ord :)
I kveld blir det julebord på både meg og mannen, hvert vårt riktignok, men jeg gleder meg til å kose meg sammen med supre kolleger!

onsdag 7. desember 2011

Stjerner


Jeg har laget en del stjerner i høst, og nå som adventstiden er godt i gang kommer de virkelig til sin rett :) 
Den ene har vi surret små lys rundt og hengt over garasjen. Veldig koselig nå som det er mørkt store deler av døgnet!
                                                                       
Jeg lager dem av 5 like lange, rette pinner. Legg dem annenhver over og under hverandre og surr ståltråd rundt endene. Jeg har laget noen mindre som jeg har pyntet med sølvglitter og gitt bort også men det er enklest å lage de store!
Jeg har enda ikke funnet noe å ha på veggen i trappeoppgangen, men nå henger det iallfall en stjerne der :)
I stua henger det også en stjerne som jeg egentlig har lyst til å spraye hvit. Sjefen vil ikke det, så foreløbig får den lov til å være som den er...

Stjerna i vinduet er ny i år. Den er fra Palma, håndlaget, papirfri. og dermed også miljøvennlig. Elsker den, særlig på grunn av de mange små sølvstjernene som er på!  Den er kjøpt på Riips i Grimstad - ta turen innom Christine der hvis du er i nærheten!

mandag 5. desember 2011

Adventstake

Mannen har laget adventsstake (til meg) :) Jeg forklarte hvordan den skulle se ut også brukte han restene av trappegelenderet  vårt. Jeg liker godt når ting går igjen flere steder i huset, så det passet meg utmerket!
 Alle er i forskjellig høyde, og det er IKKE sånn at de skal tennes i stigende rekkefølge. Det var nemlig derfor jeg ville ha ny. I fjor hadde vi den staken vi "alltid" har hatt og jeg synes det er så kjedelig å bytte rekkefølge på lysene etterhvert som de brenner. Jeg er nemlig nøye på at det er det første lyset som skal ha brent lengst. Nå slipper jeg det - hverdagslykke! 
I sommer kjøpte jeg meg også en rund messingstake på loppis. Den har blitt fornyet med grå spraymaling, men den er kjedelig i forhold til denne :) 
Ønsker dere en fortsatt god adventstid!!