fredag 28. oktober 2011

Mammasport

Mrs. Hardy lurer på hvorfor bloggene heter det de heter. 
Jeg har tidligere skrevet noe om det, men det begynte altså første kvelden av OL 2010. Jeg er ikke veldig sportsinteressert og mannen i huset styrte fjernkontrollen - noe han kom til å gjøre i drøye to uker framover. 
Jeg satt meg da foran pcen, noe som endte med en blogg. I mangel på fantasi kom mannen opp med mammasport. I mine øyne er mammasport shopping for det meste, men også baking, pynting og diy/sds-prosjekter. Det er iallfall den eneste sporten jeg bedriver:)


Vaskerom

Jeg har mye energi til tider, det skal jeg innrømme, men disse to maskinene er uten tvil de som jobber mest her i hjemmet. 


Vaskerommet vårt ble total-renovert i 2006. Før-bilder får dere ikke se for de er så forferdelige. Mugg på murvegger og gulvbelegg som hadde løsnet mange steder. 

Nå har vi begge maskinene i perfekt høyde. Skapene er kjøkkeninnredning fra Sigdal kjøkken som tåler fuktige omgivelser og benkplaten er bestilt hos en plateskredder siden vi ville ha den på 65cm og ikke 60 som er standard.

Dette rommet er forresten det vi har lagt mest penger i av alle rommene i huset. Det koster med fagfolk!
Først måtte alt det gamle rives, rør, ledninger o.l. av de respektive håndverkerne  Deretter ble gulvet fjernet, nye rør lagt og nytt gulv støpt.Så bygde snekkeren et nytt rom, lektet ut fra alle veggene, inni det gamle vaskerommet. Varmekabler ble lagt og gulvet støpt på nytt. Vinduet ble byttet og ny varmtvannstank innstallert. Nå er det iallfall mugg- og astmasikkert :) 

Sikring av barn i bil er en av fanesakene mine, men her om dagen fikk min kjære lurt ungene med på å kjøre en tur i gata i Kadetten han disponerer. De storkoste seg! Skjønner ikke hva som er så gøy med en bråkete, gammel bil... :)
GOD HELG!!!

mandag 24. oktober 2011

Natur i stua





                                

                                           
Jeg er veldig glad i sommer, så det tok lang tid før høsten kom i stua. Sommerblomstene blomster fortsatt ved inngangsdøra men lyserosa roser har preget stua lenge nok nå. Jeg har innsett at høsten har kommet nå som jeg må skrape ruta på bilen om morgenen. 
Jeg har begynt å lage en del ting til en julemesse. Mange strikkede lykter og tovede sitteunderlag. Lys med serviett-trykk og lyslykter med hjemmelaget fattigmannsølv. Ventetiden blir litt koseligere når noe produseres synes jeg. Høsten er i mine øyne bare en ventetid til jul.
 Enkelt og fint med kongler som ungene har plukket på tur :) 

 Har du noen tips til noe jeg kan lage til julemessa?

Helgebesøk :)

Jeg elsker å få besøk!
Briscotti laget av en hvetekringle fra frysa, stekt i skiver i ca. 45 min på 100 grader. Enkelt når gjestene kommer og jeg som vanlig ikke har anelse om hvor mange det er. Har en tendens til å invitere stort  :) 

Noen fargerike cupcakes ble også satt fram. Disse var saftige og gode i motsetning til briscottiene. Særlig for meg som ikke dypper dem i kaffen. 
Håper dere får en fin uke! Jeg har i utgangspunktet fri 5 dager, men med kveldsskole, personalmøte, kurs med jobben, hovedledermøte i kirka, medarbeidersamtale og helsestasjonbesøk blir det ikke de store oppussingsprosjektene denne uka!


torsdag 6. oktober 2011

Trappetrinn på trappetrinn

I mer eller mindre hele sommer har jeg hatt et trappeprosjekt. Nå er den ENDELIG ferdig!! 

Jeg pusset den ned trinnene og beiset dem tre strøk med fargen Fjære. Jeg håpte jeg slapp å lakke siden trappa blir så glatt da men det gjorde jeg ikke. Jeg ble rådet til å bruke vannbasert gulvlakk siden den ikke gir så glatt finish som den oljebaserte gjør. Jeg pusset heller ikke mellom strøkene som jeg vanligvis gjør når jeg maler.  Selv etter tre strøk med lakk var trappa fortsatt litt ru, men i og med at den er forholdsvis bratt og smal tok jeg et fjerde strøk med lakk. I det blandet jeg antiskli-pulver; en genial oppfinnelse. Nå er trappa ikke glatt i det hele tatt og pulveret synes ikke. Lett å vaske er den også! Sidene er malt i eggehvit, samme farge som veggene. 
     


Jeg sydde en liftgardin til vinduet som vi har murt igjen på utsiden da vi lagde den nye uteplassen. Stoffet er fra Stoff og Stil. Gelenderet er drivved fra Treungen som ikke er porøs og "råtten". Denne stolpen var derimot veldig glatt og behagelig å ta på, så her er det ingen som får flis. Den matcher dessuten tømmerveggen som er i bunnen av trappa. (Du kan tro min kjære var fornøyd da vi var på GÅtur i Treungen og jeg fant en stokk på 4,5meter som jeg SKULLE ha med hjem... Han forbarmet seg heldigvis over meg til slutt og hjalp meg å bære).



Velkommen ned! Bratt, men ikke glatt :)

         Før...                                                             Underveis...

Før hadde vi en vegg tett inntil trappa. Da vi pusset opp i fjor fjernet vi veggen men trappa gjorde vi ingenting med. Den brunoransje trappa passet IKKE inn, men nå er den lys og nøytral og mor i huset er veldig fornøyd med både resultatet og egen innsats!
(Dette prosjektet anbefales forresten ikke.. Det tok nesten en time å pusse ned hvert trappetrinn og deretter måtte jeg beregne enda en time å vaske huset oppe og nede for støv... Så måtte jeg beise annenhvert trinn 7 strøk (14 dager) slik at vi kunne bruke den, før jeg malte sidene 3 strøk med hvitmaling).