onsdag 27. oktober 2010

:(

Jeg har prestert å knekke den bærbare internettsticken og har nettopp sagt opp det trådløse nettet vi har hatt hjemme... Så jeg er derfor uten nett fram til ny er kjøpt inn. Vi reiser til Spania til lørdag så vi får se om jeg får en ny i hus før det! Typisk meg! Kos dere så lenge!
Bildet er fra hagen i vinter

Klem Marit

fredag 22. oktober 2010

Bokstavlek

Cecilias verden utfordrer til å vise frem der man har innredet med tall og bokstaver. Her er mine bokstaver og ord!
 A heart makes a good home for a friend
Vänskap og kjärlek
Allways kiss me goodnight
 Home sweet home
To love others makes us happy
Velkommen
Home is where the heart is
Use me well, keep me klean. I´ll never tell what I have seen (fra det gamle toalettet i 1. etg.)
Åtte 
Live well. Laugh often. Love much
M
 All you need is love. Love is all you need
Home
Loved you yesturday, love you still. Allways have and allways will
Things are beautiful if you love them
Velkommen
Welcome Home Familly Friends

Ønsker meg veldig en superstor E som de har på Kremmerhuset også. E for Ekra (etternavnet mitt). E for Evighet. E for Elske. E for Eple... Til mitt forsvar så er klokka 04.43 nå :)

tirsdag 19. oktober 2010

Knotter og sånn :)


I dag har jeg hatt en supereffektiv dag! Sånn liker jeg!! Jeg har blant annet malt ferdig loppemarkedkommoden min. Bilder kommer når jeg har fått satt på noen knotter. Jeg lurer litt på de til venstre fra Boligfryd men synes også de til høyre som selges hos Hilde Heimdal er fine. Jeg har fått gjennomslag for å male sofabeina og bordet vi skal ha nede, så jeg har grunnet det to strøk i dag samt at jeg har malt resten av listene i garasjen!



  
Jeg har også kjøpt en stor sinkbalje på gjenbruksbutikken til søppeldynga som jeg har plantet med tulipaner og krokus. Gleder meg allerede til våren!

Til slutt legger jeg ved et bilde fra 22årsdagen til kollegaen min (som har turkis som yndlingsfarge:). Noen ganger er det helt ok å gå på jobb på en lørdagsnatt...
Nå skal jeg snart på kino; Spis, Elsk, Lev. Håper den er bra :)
Han en god kveld med Grey´s og sånn dere andre :)

lørdag 16. oktober 2010

Høstlysestake

Storebror kommer ofte hjem fra barnehagen med eikenøtter o.l. i lommene. Han vil veldig gjerne ha dem med inn i huset men jeg synes ikke noe om å leke med nøtter inne, særlig med tanke på lillesøster. Oppi en stor glassbolle derimot får de lov til å være og nå har det blitt en koselig høstlysestake. Nå er den foreviget i bloggen til ære for styreren i barnehagen ;)

 Bak ser dere den nydelig hjerteranken jeg fikk av min svigerinne da vi hadde hummerfest. Utrolig koselig, jeg liker gaver :) Den skal opp i høyden etterhvert.

Nå er det bare en time til jeg begynner på jobb. Kollegaen min har bursdag i dag. En liten gave er pakket inn i turkis papir og vi skal spise marsipankake i samme farge... Mulig jeg må ta med kameraet på jobb i natt?!?

torsdag 14. oktober 2010

Oslotur

Jeg har hatt noen supre dager med mange timers shopping i Oslo. Utrolig koselig å være sammen med venninner, sove lenge, slappe av og kose seg på kafé. Lille Markus på en og en halv måned fikk også litt kos (eller var det jeg som fikk det?). Oslo er en fasinerende by! Jeg har aldri bodd der og skjønner virkelig ikke hvordan man kommer seg fra A til B hvis jeg ikke får det inn med teskje. Men selv om jeg ikke finner fram der så ser jeg jo menneskene. Jeg føler at det bare er i Oslo man ser en dame på mammas alder med knall blått hår på trikken og møter en bussjåfør som er så spesiell i væremåte og det han sier at han får meg til å trekke på smilebåndet hver gang han åpner munnen. Det er vel også i Oslo man møter naboer fra Arendal på Karl Johan og gamle venners venner på tur i parken - og man stopper og prater. Koselig er det iallfall. Her i Arendal er det ikke alle facebookvennene man sier "hei" til engang.
Siden jeg tok bussen styrte jeg unna interiørbutikker o.l. og handlet bare klær. Venninna mi var på utkikk etter et smykkestativ, noe liknende mitt fra Bohus tror jeg, men med plass til små øredobber også. Hvis noen vet hvor det selges så gi meg gjerne et hint!

Borte bra men hjemme best!


søndag 10. oktober 2010

Sommerblomster


 Storebror fikk denne klementinplanten tidlig i sommer. Den har båret mange frukter som ungene har kost seg med (de er så sure at de er uspiselige etter min mening). Nå ser det ut som at det kommer flere både blomster og frukter :).Det er mulig jeg bør sette den inn?? 
 Margerittene som har stått i trappa siden stemorblomstene tok kvelden har vist seg til å være seige å knekke i år. Jeg har ikke vannet dem i det hele tatt siden august men regn med riktig mellomrom gjør visst susen.
 Sommerfugl-lavendelen blomster også fortsatt. Det er jo veldig koselig men veldig uvanlig hos oss.
Til og med ildtoppen står i full blomst på trappa. Vi plukket kongler på en sykkeltur for en tid siden og de hadde tatt seg enda bedre ut ved siden av en noen potter med lyng og pyntekål :) Er det ikke alltid sånn? At man liker det man har, men allikevel gleder man seg til det som kommer?

For at noen ikke skal misforstå eller forveksle dette innlegget med et skryteinnlegg over grønne fingre så legger jeg ved et bilde av den nyinnkjøpte urtekrukka mi. På bildet, rett før den havnet i søpla, var den en uke gammel...

Hummeraftenen var topp - nydelig mat og enda koseligere selskap :)
I morgen drar jeg alene til Oslo for å besøke barndomsvenninner. Gleder meg!! Ser for meg at det blir litt shopping og champagne ;)

fredag 8. oktober 2010

Bloggekroken

Det blir naturlig nok en del "kjellerblogging" fra meg for tiden. Første etasjen er førsteprioritert når det gjelder fornying men nå begynner høsten såvidt å komme til stua også.
 
Det lysegrønne har blitt byttet ut. Etter at bildet ble tatt i mørket i går kveld har jeg funnet fram flere lilla puter. De to på bildet er nye for sesongen fra henholdsvis Princess og Kid. Det er sjeldent det går mer enn to uker mellom hver gang jeg er innom de butikkene :)
 Jeg tror ikke sofakroken vår har blitt vist på bloggen, men her er den altså :) Duken er jeg veldig glad i og er kjøpt her. Den er kremfarget men jeg har brukt blitz... 
 Jeg fant også en lyselilla gardinhøyde i samme mønster som duken. Det var den siste som var igjen i butikken og kostet 30 kr :) Den ble plassert på spisebordet!

Det var stor stas med badeland i går både for store og små. Jeg synes det var tøft med vannsklier som var bekmørke og du ikke ante hvilken vei det svingte. I morgen kommer min bror, svigerinne og mine foreldre. Noen ting spiser vi bare en gang i året. I morgen tar gjestene med seg mat og hummer står på menyen. Gleder meg!!

God helg :)

onsdag 6. oktober 2010

Baderomsinnredning

Nå er det bestemt at vi beholder de flisene på badet som er på bildet i det forrige innlegget. Jeg er ganske fornøyd, mannen veldig fornøyd.

Det neste jeg må finne nå er innredning til badet. Det jeg vet jeg vil ha er et stort speil. Jeg kunne også tenke meg et bredt servantskap (1,20 eller 1,80) siden vi har veggplassen til det og fordi jeg ikke har lyst på overskap eller speilskap.

I og med at vi har to dusjhoder så har vi lagt opp til bare en vask. Dermed forsvant planen om badet fra Ikea. Talgø har denne serien (bildet over) både i hvitt og i perlegrått. Jeg synes den er veldig fin men servantskapet er bare 80 cm bredt. Hvis jeg da skal ha et stort speil så ser det kanskje litt snålt ut. Som ei venninne sa "liten hals og stort hode". 

Et alternativ er selvfølgelig en "vanlig" innreding med store skuffer. Synes denne er ganske fin og da blir jo ikke bredden noe problem. Disse får man i nesten alle mål.
Jeg har holdt øynene åpne etter en litt bred kommode som vi kan bygge om til servantskap men det er ikke lett å finne. Jeg føler at jeg er litt vanskelig men jeg ser for meg hvordan det kan bli (og jeg må si at det er ganske fint!). Jeg får lete videre men kom gjerne med innspill!

I morgen skal har jeg fri og storebror og jeg skal til badelandet i Kristiansand. Gleder meg!!

Fliser

Tusen takk for tilbakemeldinger på det forrige innlegget (og på alle de før det også forsåvidt)! Jeg er fortsatt mest interessert i rullesteinene men mannen har gått helt bort fra de :( Han mener også at disse rotete flisene sannsynligvis er bedre å gå på enn de som var helt firkantet (som er min favoritt nr. to-akkurat som flere av dere).
Vi la flisene utover på badet og jeg synes det faktisk ble litt bedre enn det jeg hadde sett for meg. De gulvflisene vi skal ha på resten av badet er 60x60 i samme serien som de til høyre men de lå på bunnen av alle flisene så de var ikke tilgjengelige for fotografering. De til høyre er bare kjøpt for å legge rundt sluket under badekaret.
Jeg synes ikke de var så ille på disse bildene, også med en lysegrå fug. Veldig mye bedre enn på bildet i det forrige innlegget iallfall. Veggflisene er matte og rettskåret, det samme er gulvflisene (skarpe kanter). Jeg drømte om lysegrå fliser men min kjære likte ingen av de jeg fant. Han mente det ble for mørkt med betongfarge på alle veggene.

Misforstå meg rett, jeg er veldig glad jeg har en mann med egne meninger, selvfølgelig til en viss grad. Han bryr seg ikke om fargen på pynteputene o.l. men han er ganske flink med romfordeling, møblering og kreativ med praktiske løsninger.
Baderomsinnredning tar jeg gjerne imot tips om! Skal legge ut noen bilder av det vi har sett på til nå senere.

Gulvfliser

På gulvet i dusjen har vi lenge vært enige om at vi skal ha rullesteiner. Utrolig deilig å gå på! Vi skal ha dobbeldusj med en meter langt sluk inn mot veggen. Da min kjære skulle bestille rullesteinsflisene spurte han om han heller kunne bestille disse under. Han mente på at de ville være så mye lettere å legge rundt sluket og jeg ga meg til slutt.

 Da flisene kom på døra noen dager etterpå var det imidlertidig disse (nederste bilde) som kom. Han hadde ombestemt seg og mente at disse var finere i det han skulle bestille. Jeg vil gjerne fortsatt ha rullesteinene. Er det noen av dere som synes de nederste er finest?

tirsdag 5. oktober 2010

Lille speil på veggen der...

Til min mann,glassmesteren, sitt forsvar så er det en stund siden speilet kom på plass i dette gamle vinduet. Jeg fikk det for meg at jeg ville ha fasett-slipte kanter, bestillingsvare, så litt ventetid var det jo.

I dag var elektrikeren på besøk og la varmekabler på badegulvet og monterte downlights i stua nede. Det er en veldig god følelse når det går såpass framover. Valgets kval er nå baderomsinnredning. Flisene har vi kjøpt selv om jeg dessverre ikke er særlig fornøyd med dem :( Skal åpne en flispakke i morgen så får dere se, og kanskje jeg kan få hjelp og tips til innredningen.

fredag 1. oktober 2010

Flere nyinnkjøpte ting :)

Da jeg begynte å blogge om interiør i vinter ble jeg fast leser av Emmelines blogg (Her kommer du direkte til det bildet min kjære likte). Hun var da inne i en periode der hun blogget en del om mannen sin på sin egen fornøyelige måte og til begeistring for sånne som meg (som kjente seg igjen i det meste). Det ble dermed fast høytlesning for min mann innimellom OL-innslagene :)

På den måten satt han litt og kikket over skulderen min da jeg var inne på siden hennes. Hun har en hel by av sinkhus stående på verandarekka og mannen min, som gjerne skulle hatt litt mindre lykter o.l. i huset vårt, sa at jeg gjerne kunne kjøpe sånne hus :) Når jeg først virkelig fikk lov til å handle noe dill så var de jo selvfølgelig utsolgt overalt!
Nå som høsten har kommet og lykter og lanterner tennes i de tusen hjem har det heldigvis kommet nye leveranser til butikkene. Disse er kjøpt hos Kremmerhuset men det store huset kan også kjøpes hos Bohus.
Denne nydelige engelen er laget av/for et firma i Kristiansand (bare halvparten av lappen var lesbar) og kjøpt på Ica i Åmli av alle steder. Min kjære skulle bak i non-foodavdelingen og se etter fiskeutstyr eller noe liknende han sikkert har mer enn nok av da jeg gikk for å hente ham. Lykke :)
Hvis noen vet hva firmaet i Kristiansand heter så vil jeg gjerne vite det!